Blivande student

Södertörns Högskola är en modern högskola med allt vad det innebär, för det första finns det en bredd på utbildningar och inriktningar (läs mer längst ner om vilka utbildningar som erbjuds). För det andra finns det väldigt fräscha och nya lokaler. Skolan och biblioteket har fått flera arkitekturpriser men det som är viktigast för dig som blivande student är hur lokalerna fungerar för studenterna. Skolan har flera våningar med grupprum, på plan 7 finns det mestadels icke bokningsbara rum vilket gör att du kan komma dit på morgonen och använda dig av rummet så länge du önskar. Grupprum finns för 6-12 personer, i varje grupprum finns en whiteboard med tillhörande pennor och eluttag för din dator. Dessutom finns det hundratals datorer som är tillgängliga mellan 06.00-24.00. Vill du hellre ta med dig en dator finns det laptops att låna i biblioteket. Allt för att underlätta för dina studier.

Faktumet är att lokalerna fungerar så bra för studier att studenter på både KTH och Stockholms Universitet väljer att åka till Flemingsberg för att få studiero.

Flera av lärarna är unga eller har erfarenheter från näringslivet vilket är relativt unikt för studier på universitetsnivå. Större delen av lärarna är pedagogiska och ryktet säger att de t.o.m. läser kurser i pedagogik vid sidan av undervisningen. Dessutom har Institutionen för samhällsvetenskaper Universitetsstatus, de har alltså möjlighet att disputera forskare. I praktiken är ekonomiutbildningarna på Södertörns Högskola en universitetsutbildning (även om skillnaden inte märks förrän på avancerad nivå).

Södertörns Högskola blev nyligen rankad som bästa högskola i Sverige! Dessutom fick ekonomernas studentförening; Södertörns Förenade Ekonomer utmärkelsen Årets Ekonomiförening 2010 av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.) vilket vi är mycket stolta över.

Helt enkelt är ekonomiutbildningarna väldigt bra på Södertörn och vi, studenterna, är väldigt stolta över vår skola och utbildning.