SÖFRES OLIKA PROJEKT

ETT URVAL

INSPARKEN

Insparken, som är ett arrangemang anordnat av studentföreningen Södertörns Förenade Ekonomer (SÖFRE), är för alla studenter som är antagna till ett program eller fristående kurs på Södertörns högskola!

Syftet med Insparken är att de nya ekonomistudenterna på ett enkelt sätt ska integreras i studentlivet, med allt vad det innebär.
De nya studenterna får lära känna varandra och tidigare studenter och Södertörns högskola på ett snabbt, roligt och tryggt sätt.

E-DAY

e-day är Södertörns högskolas arbetsmarknadsdag för ekonomer.
e-day är ett utmärkt tillfälle att träffa nya människor och nätverka, samt ta del av föreläsningar som ger en fördel för dig som student. Att vara aktiv under mässan och besöka många utställande företag ger dig en större chans att säkra din framtid.

MOMENTUM

Momentum är SÖFREs mentorskapsprogram som är ett mentor-adept-baserat program. Det ger möjlighet för studenter (adepter) att bli tilldelade varsin mentor i arbetslivet som de kommer ha regelbundna träffar med under ett års tid med start i september. Under träffarna kan adepten bolla idéer och utbyta erfarenheter, få värdefulla karriärtips av sin mentor och mycket mer.

SÖFRES FINANSSÄLLSKAP

Finanssällskapet fungerar som en mötesplats där studenter kan utbyta kunskap. Plattformen är till för de studenter som har intresset att lära sig teorier, strategier, produkter, möjligheter och olika andra aspekter som stödjer studenters intresse för finansbranschen. För att uppnå detta arrangerar Finanssällskapet evenemang i form av utbildningar, studiebesök och föreläsningar med olika teman med företag och yrkesverksamma inom finansbranschen.

SM I EKONOMI

Svenska Mästerskapen i Ekonomi är en lagtävling i ekonomi och en konferens av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.), som arrangeras årligen andra helgen i maj. Varje högskola och universitet har möjlighet att delta med ett lag bestående av tre ekonomistudenter för att göra upp om titeln ”Svenska Mästare i Ekonomi”, samt ta hem en prissumma på 45 000 kronor. Tävlingen börjar med lokala uttagningar vid de olika lärosätena under mars månad för att sedan avslutas med att ett lag per lärosäte deltar i SM i ekonomi.

SKIWEEK

Sist men inte minst är SÖFRES Skiweek. Tillsammans reser vi mot höga toppar och ger oss ut på en oförglömlig resa innehållande allt från skidåkning till festande. Håll ögonen öppna efter detta projekt på våra plattformar, detta vill du absolut inte missa!