DELTÄVLINGEN FÖR

SM I EKONOMI

OM SM I EKONOMI

Svenska Mästerskapen i Ekonomi är en lagtävling i ekonomi och en konferens av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.), som arrangeras årligen andra helgen i maj. Varje högskola och universitet har möjlighet att delta med ett lag bestående av tre ekonomistudenter för att göra upp om titeln ”Svenska Mästare i Ekonomi”, samt ta hem en prissumma på 45 000 kronor. Tävlingen börjar med lokala uttagningar vid de olika lärosätena under mars månad för att sedan avslutas med att ett lag per lärosäte deltar i SM i ekonomi.

TÄVLINGEN

För att få chansen att delta på den nationella tävlingen SM i Ekonomi så behöver ni först delta i deltävling som anordnas den 4/3 för alla Södertörns högskolas ekonomistudenter. Vinnarna av deltävlingen kommer att gå vidare till den nationella tävlingen här i Stockholm. Hela 300 duktiga studenter från olika delar av Sverige möts i Stockholm under en konferens för att göra upp om titeln “Svenska Mästare i Ekonomi 2020”. Dagen efter tävlingen kommer SÖFRE att anordna en fulsittning där vinnarna av deltävlingen kommer att presenteras.

ANMÄLAN

Årets deltävling arrangeras den XX i XX på Södertörns högskola. Man kan anmäla sig i lag om tre personer, men även enskilt om man ännu inte har något lag.
Om ni anmäler er enskilt kommer projektgruppen hjälpa till med att sätta ihop ett lag åt er.
Anmäl er till deltävlingen senast XX/XX klockan XX. Anmälan sker endast via formuläret.
Vid övriga frågor maila: XX. Man kan även nominera en eller flera personer som man tycker är passande kandidater till deltävlingen. För att nominera behöver du maila personens namn och telefonnummer (även mailadress om möjligt) till XX senast XX/XX. De nominerade kandidaterna kommer att kontaktas av projektledarna, bli informerade om att de blivit nominerade och få en förfrågan om de vill delta i deltävlingen.
Ett informationsmöte kommer att hållas innan deltävlingen. Under mötet kommer projektgruppen gå igenom deltävlingen mer i detalj, och även besvara olika frågor. Mer information om informationsmötet kommer inom kort!

KRAV FÖR ATT DELTA

  • Du måste vara medlem i SÖFRE. Klicka här för att bli medlem. Medlemskapet är kostnadsfritt.
  •  Du behöver kunna visa upp ett LADOK-intyg vid deltävlingstillfället.
  •  Du ska vara registrerad för heltidsstudier och ha intentioner att ta en examen inom ekonomi
  •  Du får max ha tagit 210 högskolepoäng (oavsett ämne).

HUR TÄVLAR MAN?

Tävlingen går ut på att man, tillsammans, i ett lag om tre skriver en tentamen tillsammans som kommer att innehålla 50% inom företagsekonomi, 25% inom nationalekonomi och 25% allmän ekonomi. Man behöver inte behärska alla områden för att delta i tävlingen. Ni kan själva skapa det ultimata teamet där ni kompletterar varandra. Alla är välkomna att tävla oavsett hur långt man kommit i sin utbildning.

PROJEKTLEDARE

HÅLL DIG UPPDATERAD

Följ oss gärna på Facebook

PROJEKTLEDARE

Simon Cuenca Martinez

Line Lundkvist

HÅLL DIG UPPDATERAD

Följ oss gärna på Facebook